Datanetwerken2017-12-06T11:38:40+01:00

Datanetwerken

Oplossing voor jouw datanetwerk

JF Datatechniek is specialist op het gebied van het aanleggen en installeren van betrouwbare datanetwerken. Allereerst verdiepen wij ons in de behoeften van onze klant. Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat de precieze wensen en eisen van de klant duidelijk zijn. Daarnaast wordt er rekening gehouden met wat er in de toekomst nodig zal zijn. Wij denken mee en vooral vooruit.

Onze werkzaamheden

Wij zijn inzetbaar voor de volgende werkzaamheden:

  • Aanleggen van bekabelingsystemen
  • Meten en certificeren van bekabelingsystemen
  • Data- en telecommunicatie installaties
  • Interne glasvezelaansluiting en glasvezel installaties
  • Service en onderhoud van datanetwerken

Veelvoorkomende situaties

Er zijn drie problemen die wij vaak tegenkomen bij datanetwerken:

  • De bekabeling is een zooitje en het is niet meer duidelijk voor wat welke kabel is
  • De kabels zijn niet juist gebruikt of niet goed gelegd
  • De codering klopt niet of voldoet niet aan de norm

Onze werkwijze

Een netwerk opschonen doen wij in twee stappen. Eerst kijken we of het nog voldoet aan de nodige eisen. Daarna gaan wij uitzoeken waarvoor het netwerk gebruikt moet worden. Als dit bepaald is kunnen we aan de slag met een installatie die het beste past bij de situatie.

Bekabelingsystemen

Er zijn verschillende soorten netwerkkabels voor datanetwerken. CAT5e wordt tegenwoordig al bijna niet meer gebruikt, in tegenstelling tot CAT6. Het verschil zit met name in de bandbreedte waarmee de kabel data kan overbrengen. Zowel CAT5e als CAT6 kan snelheden aan tot 1000 Gigabit per seconde, alleen kan een CAT6 kabel meer data tegelijkertijd verwerken. CAT6a en CAT7 bestaan ook, maar voor een standaard thuisnetwerk zijn deze overbodig.

Er bestaan veel soorten producten van verschillende merken. Wij werken onder andere met Nexans, Siemon en Panduit.

Certificering

JF Datatechniek is gecertificeerd voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van diverse universele bekabelingsystemen. Hierbij zijn wij gecertificeerd voor zowel de koper- als de glasvezelbekabeling. Alle aangebrachte bekabelingen zullen door middel van de Fluke datameter worden getest op de juiste specificaties en voldoen aan de laatste standaarden. Op basis van deze metingen zal een netwerkcertificaat aangevraagd worden voor een duur van 20 jaar. Dit certificaat kunnen wij aan onze opdrachtgevers geven. Mocht er tijdens deze periode iets defect gaan, dan wordt dit zonder problemen opgelost. Op deze manier voorzien wij onze klanten van een uitstekende en eerlijke service.

Heb je vragen over datanetwerken of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

DATABEKABELING

Een juiste bekabeling is de basis van elk netwerk

CERTIFICERING

Wij bieden onze opdrachtgevers 20 jaar garantie

GLASVEZEL

Supersnel internet is een groot voordeel van een glasvezelaansluiting

Projecten