Wifinetwerken2017-12-06T11:59:28+01:00

Wifinetwerken

Oplossing voor jouw wifinetwerk

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van meerdere apparaten die wifi nodig hebben. Vaak ontstaan er problemen, zoals een slechte verbinding. Het kan zijn dat het signaal te zwak is om zo veel apparaten tegelijk te laten functioneren. Om het wifi signaal te versterken kun je verschillende producten gebruiken, maar het begint bij het correct installeren en configureren van een draadloze router.

Onze werkwijze

Bij wifinetwerken kunnen in het algemeen twee situaties voorkomen: een slecht functionerend wifinetwerk of de aanleg van een geheel nieuw wifinetwerk. Wat de oorzaak ook is, JF Datatechniek zorgt voor een passende oplossing zodat de wifi snel en stabiel is. Wij realiseren dit door degelijke meetapparatuur en producten van hoge kwaliteit te gebruiken. Het hele project wordt door ons opgepakt, zodat onze opdrachtgever er zeker van kan zijn dat alles op de juiste manier gebeurd.

  • Slecht functionerend wifinetwerk

Om erachter te komen wat de storing veroorzaakt maken we een analyse met meetapparatuur. We doen een ‘actieve wifi site survey’ waarbij we kijken waarom er geen goede verbinding is. Interne en externe factoren kunnen ervoor zorgen dat het netwerk niet werkt. De uitkomst van de analyse wordt verwerkt in een meetrapport waarbij wij je adviseren over een passende oplossing.

  • Nieuw wifinetwerk aanleggen

Allereerst inventariseren we, tijdens een intakegesprek met de klant, waarvoor de wifi gaat dienen. Wat zijn de eisen en de wensen? Welke devices worden gebruikt? Welk systeem, Windows of iOS? Deze zaken zijn heel afhankelijk per organisatie en hebben alles te maken met snelheid en dekking. Na de intake vragen wij om goede tekeningen van het pand. Hierbij wordt een ‘passieve wifi site survey’ gedaan om het gebouw in kaart te brengen. Vervolgens maken we op basis van die gegevens, en de metingen op locatie, een wifidesign.

Heb je vragen over wifinetwerken of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

DRAADLOOS

De beste plek voor een wifirouter is in het midden van een ruimte

SNEL

Door het veranderen van de kanaalbreedte behaalt de wifi hogere snelheden

STABIEL

Wifinetwerk verbeteren kan door een minder bevolkt kanaal te gebruiken

Projecten