Serverruimtes2017-12-06T11:46:51+01:00

Serverruimtes

Oplossing voor jouw serverruimte & patchkast

Voor een opschoningsbeurt van de serverruimte of patchkast kun je ook bij JF Datatechniek terecht. Uit ervaring blijkt dat onderhoud van het datacenter vaak wordt uitgesteld, omdat bedrijven vrezen dat het netwerk uit de lucht gaat en ze hun werkzaamheden moeten stil leggen. Maar bij ons hoeft niemand zich daar zorgen over te maken. Door onze flexibele manier van werken zijn wij in staat om vernieuwingen toe te passen zonder de bedrijfsprocessen te verstoren.

Onze werkwijze

Bij een serverruimte is het goed om alles netjes op orde te hebben, omdat dit belangrijk is om alles te laten functioneren. Hier komt echter van alles bij kijken. Eerst kijken we welke apparatuur in de kast zit en hoe de stroomverdeling geregeld is. Ook checken we de koeling van de kast en ruimte. Daarnaast kijken we of er niet te veel spullen zijn opgeslagen in verband met de veiligheid.

Indeling en opslag

Vervuiling van de patchkast is een belangrijk onderdeel om op de loep te nemen. We kijken bijvoorbeeld of er nog apparatuur in zit die helemaal niet meer gebruikt wordt en of er een goede noodstroomvoorziening is. Ook is een juiste indeling van de kast van belang. Meestal maken wij een werktekening om de indeling van het datacenter zo optimaal mogelijk te maken.

We constateren vaak dat serverruimtes gebruikt worden als opslagruimtes. In verband met brandgevaar is dit zeker niet de bedoeling. Kwaliteit en veiligheid staan hierbij centraal!

Kleurcoderingen

In veel gevallen is de patchbekabeling eenduidig. Er zijn zo veel kabels dat het moeilijk is om te zien wat bij welke kabel hoort. Daarom werken wij met kleurcoderingen. Elk apparaat heeft hierbij zijn eigen vaste kleur. Zo zorgen we voor herkenbaarheid, snelheid en structuur. Verder kijken we of de juiste types patchkabels zijn gebruikt. Sommigen zijn heel goedkoop, maar voldoen niet aan de eisen.

Heb je vragen over serverruimtes en patchkasten in een datacenter of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

ONDERHOUD

Datacenter onderhoud is belangrijk om downtime te voorkomen

OPSCHONING

De serverruimte opschonen verlaagt de kosten en verbetert de performance

VERNIEUWING

Patchkasten beschermen de apparatuur en zorgen voor overzicht

Projecten